• Română
  • English
  • Deutsch
  • Magyar

Cortina sus, pentru cei mai mici spectatori – programul Trupei de Marionete Arad

aladin si lampa fermecata

Duminică, 13.01.2019, ora 11.00

O mie și una de nopți “Aladin și lampa fermecată”

Scenariul și Regia: Oana Leahu

Scenografia: Nelu Pitic

Muzica: Pedro Negrescu

Costume: Sir

 

O mie și una de nopți – Aladin și lampa fermecată: un spectacol care vă invită să descoperiți două lumi magice: lumea marionetelor și pe cea a poveștilor orientale.

Șeherezada și trupa sa de actori istorisesc regelui Șahriar povestea lui Aladin și a lămpii femecate în speranța că vor îmblânzi mânia regelui dezamăgit în dragoste. Aventurile lui Aladin – la început copil mai neastampărat decât toți copiii din cetate la un loc, apoi tânăr curajos și dornic de a cuceri mâna prințesei, întâlnirea acestuia cu Marele Vrăjitor și cu Djinul din lampă, descoperirea lumii din palatul sultanului, șirul de evenimente care-l transformă pe tânărul Aladin din haimana de piață în prinț – toate îl conving până în final pe rege că Șeherezada merită să trăiască și să-l facă părtaș la o nouă poveste.

Sper că și publicul se va lăsa vrăjit de expresivitatea marionetelor și de universul scenic al spectacolului.” Oana Leahu – regizor

 

Duminică, 20.01.2019 ora 11.00

„Ð-l Goe şi Vizita”

adaptare după I.L.Caragiale

Scenariul și regia: Lăcrimioara Szlanko

Scenografie și pictură: Nelu Pitic

 

Un peron, o gară dintr-un oraş X, vorba d-lui Caragiale.

Goe , Mam`mare şi Mamiţa ajung pe peron,  care în această propunere scenică, este sala de spectacole, iar spectatorii – călători şi ei.

Trenul spre Bucuresti apare la deschiderea de cortină.

Dupa urcarea în vagon încep să se succeadă, în compartiment şi pe coridor, toate acele întâmplări binecunoscute deja, ale d-lui Goe, care este dus de mamiţele lui la Bucureşti să vadă fanfara militară, doar ca să nu rămână repetent.

 

Partea a doua a spectacolului se întâmplă în casa familiei Popescu, unde fiul doamnei Popescu, Ionel Popescu,  îşi serbează onomastica.

În vizită apare un vechi amic al doamnei cu un cadou pentru sărbatorit.

De la intrarea în casă, musafirul este întâmpinat de sabia lui Ionel Popescu , mai apoi speriat de sunetul de trambiţă, tobă şi de toată cavaleria de roşiori, comandată de ‘maiorul‘  Ionel Poescu. Aşadar musafirul casei, în loc de o placută conversaţie de salon, acompaniată de o cafea, nimereşte direct pe câmpul de luptă.

D-l Goe şi Ionel Popescu apar sub formă de marionete, celelalte personaje fiind actori.

Adaptarea păstrează amprenta începutului de secol XX prin costume, decor şi bandă sonoră, în acelaşi timp, completează cu câteva scene dramatizarea şi comicul de situaţie, îmbogăţind jocul actorilor, care sunt trei la număr.

 

 

 

 

Duminică, 27.01.2019, ora 11.00

 

“Zâna lacului”

 

Regia : Maria Gornic

Scenografia : Zofia Krzyzanowski

 

Patru actori prezintă, într-un mod original, cunoscuta poveste a frumoasei zâne din fundul lacului, răpită de un zmeu şi el la rândul lui original! Păpuşi, marionete, actori se împletesc într-un spectacol interactiv.