• Română
  • English
  • Deutsch
  • Magyar

Festivalul Minorităţilor

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Minorităţilor de la Arad a avut loc, vineri 6 septembrie 2013 în Parcul Reconcilierii româno-maghiare, în prezenţa vicepreşedintelui Parlamentului European, Laszlo Surijan.

Vicepreşedintele PE a acceptat ca Festivalul Minorităţilor de la Arad să facă parte, din acest an, din Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor.

“Festivalul minorităților în orașul Arad, cetate culturală a diversității” a evidențiat coabitarea celor nouă minorități etnice consolidate în județul Arad cu majoritatea populației românești.

Manifestarea a cuprins, ca în fiecare an, parada porturilor populare în centrul oraşului, după care reprezentanţii minorităţilor  au prezentat un spectacol de dans şi muzică tradiţională, susţinut de ansambluri şi formaţii din judeţul Arad.

“Acest eveniment îşi propune să susţină tradiţiile şi să demonstreze solidaritatea dintre etnii. Totodată, Aradul mai face încă un pas pentru câştigarea titlului de Capitală  Culturală Europeană în anul 2021, demonstrând, prin acest eveniment, excelenta convieţuire a naţiunilor Europei în oraşul Arad, cetate culturală a diversităţii”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Sursa