• Română
  • English
  • Deutsch
  • Magyar

ÎNTÂLNIREA PARTENERILOR PROIECTULUI EASY TOWNS ÎN GOZO (MALTA)

ARTICOL 6

Delegația arădeană a fost compusă din trei membri ai echipei de proiect și un reprezentant al Asociatiei Aspis Arad, partener local de proiect.

Pe parcursul celor patru zile ale întâlnirii, reprezentanții administrațiilor locale, alături de reprezentanți ai unor ONG-uri, din cele 11 orașe partenere de proiect au participat la workshopuri, schimburi de experiență și bune practici, s-au întâlnit cu oficialități locale și centrale din țara gazdă.

Delegațiile orașelor partenere de proiect au fost primite la Palatul San Anton de Excelența Sa, doamna Marie-Louise Coleiro Preca, Președintele Republicii Malta, care a susținut un discurs privind importanța promovării valorilor europene comune și a inițiat un dialog cu cei prezenți

Proiectul EASY TOWNS este finanțat prin  Programului „Europa pentru cetăţeni” și implementat în perioada septembrie 2015 – septembrie 2017.

Cei 11 parteneri proiectului sunt: Orașul Vicenza (Italia) – lider de proiect, Orașele Pforzheim (Germania), Heist-op-den-berg (Belgia), Sentjur (Slovenia), Niepolomice (Polonia), Alfas del Pi (Spania), Craigavon (Marea Britanie), Rijeka (Croatia), Pola (Croația) și Colegiul Gozo (Malta), Municipiul Arad (România).

Obiectivul principal al proiectului îl constituie sporirea capacității administrațiilor locale în abordarea unor probleme specifice ale comunităților europene legate de multiculturalism și integrare socială, printr-o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor și o implicare mai activă a societății civile în implementarea soluțiilor propuse.

Ca partener de proiect, Municipiul Arad va organiza anul acesta cea de-a doua ediție a concursului de creație pentru tineri cu vârste între 13 și 29 de ani, dedicat integrării și diversității.

În cadrul primei ediții, desfășurate cu succes în anul 2016, tinerii au încercat să răspundă, prin realizarea unor postere și colaje, la întrebarea: „Integrarea – ce înseamnă ea pentru tine?”.