• Română
  • English
  • Deutsch
  • Magyar

Program Zilele Aradului 2014

Primăria Municipiului Arad organizează în perioada 15-24 august 2014 un maraton de evenimente cultural-artistice şi recreative dedicate arădenilor, pentru sărbătorirea Zilei Municipiului Arad, 22 august, care marchează momentul istoric din anul 1834 când Aradul a obţinut statutul de Oraş Liber Regesc.

În cadrul Zilelor Aradului Ştrandul Neptun va găzdui Festivalul ROCK & BIKES, un super-concert al cărui capete de afiş vor fi Puya şi LOREDANA, petreceri pe plajă şi Festivalul Cătlanelor.

Târgul estival, care se pregăteşte în Piaţa Avram Iancu şi pe strada Meţianu va fi animat spectacole de dans, muzică folk şi parada de fanfare. În cartierele Aradului vor avea loc spectacole de folclor şi special pentru cei mici Primăria a pregătit o zi cu spectacole, concursuri şi jocuri distractive în noul parc al copiilor din zona Polivalentă .

Teatrul « Ioan Slavici », Teatrul de marionete, Biblioteca « A.D.Xenopol » şi Filarmonica, Muzeul şi Preparandia vor face o noapte albă pentru arădeni în 18 august.

În 21 august vor fi oaspeti la Zilele Aradului artiştii şi artizanii din Pecs – Capitala Culturală Europeană a anului 2010.

În frumoasa tradiţie a Zilelor Aradului, o seară specială va fi dedicată sărbătoririi cuplurilor de arădeni care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

La Zilele Aradului, arădenii de toate vârstele sunt aşteptaţi să se bucure de spectacolul sportiv la Gala de Hipism, să vâslească pe Mureş în ambarcaţiunile lui Ivan Patzaichin şi să participe la « Biciqletta arădeană » în Parcul Eminescu.

Consiliul Local al Municipiului Arad va marca într-o şedinţă festivă în data de 22 august împlinirea a 180 de ani de la primirea statutului de Oraş Liber Regesc, ocazie cu care vor fi acordate titluri şi distincţii unor personalităţi arădene. La ceremonie sunt invitaţi oficiali reprezentând oraşele cu care Aradul este înfrăţit .

Descarca Program Zilele Aradului 2014

Caiet_Program-Zilele-Aradului-2014-front